Print deze pagina

Museumwinkel

Het museum omvat een kleine gespecialiseerde boekwinkel, waarin niet alleen publicaties van en over Thijssen worden verkocht, maar ook boeken over en afbeeldingen van de Amsterdamse Jordaan. In de winkel zijn ook ansichtkaarten te koop en mooie linnen tassen met een afbeelding van Theo Thijssen erop gedrukt. 

In de zomermaanden organiseert het Theo Thijssen Museum rondleidingen door het Amsterdam van Theo Thijssen. De meeste wandelingen gaan door de Jordaan, met verschillende thema's. De Jordaan was niet alleen het decor van zijn jeugd, maar ook van een aantal van zijn boeken: "Kees de Jongen", "Het taaie ongerief" en "In de ochtend van het leven". Een wandeling voert door het Amsterdam Oost van Theo Thijssen, waarover het museum in 2016 een tentoonstelling had.

Het wandelprogramma voor 2019 wordt in het voorjaar bekend gemaakt.

In samenwerking met het Multatuli museum en het Pianola museum organiseert het Theo Thijssen museum ook de zogenaamde Summertime Walks: gegidste wandelingen door de Jordaan waarbij alle drie de musea worden bezocht. Deze wandelingen zijn ook als bedrijfsuitje te boeken, ook buiten het seizoen. Informatie hierover kunt u krijgen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.