Print deze pagina

Wandelen met Theo Thijssen

Een Theo Thijssen-wandeling in mei 1998. (Foto Hans Stoovelaar.) Een Theo Thijssen-wandeling in mei 1998. (Foto Hans Stoovelaar.)

Ook deze zomer organiseert het Theo Thijssen Museum weer rondleidingen door het Amsterdam van Theo Thijssen. De wandelingen zijn vooral gericht op de Jordaan. Dat was niet alleen het decor van zijn jeugd, maar ook van een aantal van zijn boeken: Kees de jongen, Jongensdagen, Het taaie ongerief en In de ochtend van het leven. Dit jaar worden er naar aanleiding van de tentoonstelling 'De strijdbare schoolmeester' ook wandelingen met het socialisme als thema gehouden:

  1. Zondag 10 mei - 'Palingoproertoer': Socialisten in de Jordaan eind 19e eeuw 
  2. Zondag 7 juni - De Jordaan van Theo Thijssen 
  3. Zondag 5 juli -  Buiten de Raampoort: met Theo Thijssen door Oud-West
  4. Zondag 2 augustus - Woonellende in de Jordaan ca. 1900
  5. Zondag 30 augustus - De Jordaan in de literatuur, literatuur in de Jordaan
  6. Zondag 27 september - Socialisten in de Jordaan einde 19e eeuw (reprise)

De wandelingen beginnen om 13.00 uur in het museum en duren ongeveer twee uur. Deelname kost € 7,50 per persoon, inclusief toegang tot het museum. Voor Vrienden van Theo Thijssen (donateurs) is de deelname gratis. Reserveren wordt aanbevolen: 020 - 420 71 19. De wandeling gaat in principe NIET door bij onvoldoende deelname (minder dan 5 wandelaars). Bij aanmelding van meer dan 20 deelnemers wordt een inschrijvingsstop ingesteld.